• שדרות ירושלים 3, קריית ים
  • 050-2303044
  • א’-ה: 06:30-22:00 ימי ו׳ - 07:30-14:30

תרגילי אימון פונקציונלי

  • 11/07/2021
אימון פונקציונלי הוא סוג של אימון אשר כולל את כל מערכות הגוף הנחוצות לנו כדי להתקיים. תרגילי אימון פונקציונלי הם לרב תנועות פשוטות לכאורה שאנו מבצעים בחיי היום יום. התרגילים מורכבים מתרגילי בסיס שמהווים תכנית כוח טובה. התרגילים הבסיסיים מטפלים בשרירי הרגליים והגב (דד ליפט וסקוואט) ובהמשך לשלב גם תנועות מורכבות יותר אשר משתמשות ביותר מפרק אחד של הגוף, קרי לחיצות ומשיכות של הכתפיים, שימוש במתח, מקבילים ותרגילי חתירה שונים.
 

תרגילי אימון פונקציונלי - מה הכוונה?

היות שאנו מדברים על כוח אז יש לבצע חזרות רבות (זאת במידה ומדובר על פיתוח של כוח בלבד). בכל מקרה תכנית האימונים אמורה להיות מותאמת לצרכים האישיים שלכם ולזה צריך לדאוג המאמן שלכם. מתאמנים מתחילים יסתפקו בתרגילי בסיס בלבד ואילו המתקדמים יאלצו לגוון בסוגי התרגילים על מנת להביא לגירוי של השריר. מומלץ להיעזר במדריך מנוסה שייתן טיפים שונים וילווה את התהליך לפחות בשלבים הראשונים שלו.

רב העוסקים באימון פונקציונלי לא ממש מודעים לקצב ההתקדמות שלהם. תרגילי סקווט ודד ליפט הם אמנם חשובים מאוד אך לא די בהם על מנת להתקדם הלאה. בתחילת הדרך השיטה הזו עשויה לעזור אך לאחר זמן מה של אימונים יש צורך בתכנית אימונים מסודרת ומתוכננת.

 

מה הוא גבול היכולת?

לכל דבר יש גבול. חשוב לומר שיש לאפשר לגוף להתאושש מהאימון (בעיקר בגילאי שלושים פלוס). שינה של 8 שעות בלילה היא חשובה מאוד ויש להקפיד עליה. אם החלטתם להתמקד דווקא באימוני כוח אז מומלץ להפחית את הנפח של ריצה, וכל מיני פעילויות פיזיות אחרות. במקרה זה ניתן להסתפק ב2-3 אימונים של אימון פונקציונלי בשבוע ולצדם 2-3 אימוני כוח. זה ייתן לכם את האפשרות להתקדם בצורה יעילה יותר.

את כל התרגילים רצוי לבצע כמובן רק כאשר אתם ערניים, רעננים ולא עייפים מידי. את תרגילי הכוח רצוי לבצע לפני האימון פונקציונלי  ולא לפני. במידה ואתם מתאמנים ותיקים במשך יותר משנה כדאי לכם לבדוק כמה משקל העליתם בסקווט בשלושת החודשים האחרונים. אם זה לא מה שציפיתם אז מומלץ לפנות למאמן שלכם.


 
חייגו אלינו WhatsApp יצירת קשר